Sita Veenstra

Wat leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen, waar ik je graag letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van mijn praktijk geef.

Ik vertel je graag over wat mij drijft als sportdiëtist/leefstijlcoach en waar wij mogelijk iets voor elkaar kunnen betekenen.

Meer over mij...


 


Hoe kan ik helpen?
blok-1
blok33
kookworkshops-sita

SPORTVOEDINGS
ADVIES

_

VERSTOORD EETGEDRAG
& EETSTOORNISSEN

_

LEEF
STIJL
COACHING

_

KOOK
WORK
SHOPS

_

Marit Bouwmeester Sita heeft mij bij de start van mijn zeilcarrière geholpen richting de Spelen van 2012 in Londen.

Als beginnende sporter had ik totaal geen idee van de mate waarin goede voeding de topprestatie kan verbeteren. De herstel maaltijden en vooral de timing van eten waren voor mij de belangrijkste openbaring. En als meisje uit Friesland was ik vooral gewend aan de dagelijkse aardappelen en schoot de eiwit inname vaak te kort.

Sita heeft mij op een super leuke en leerzame manier geleerd hoe ik het meeste uit mijn voeding kan halen en dat zorgt er mede voor dat ik nog steeds topprestaties kan leveren.

Olympisch kampioen


MARIT BOUWMEESTER
Roos Bos Sita heeft mij heel erg geholpen tijdens het herstel van mijn eetstoornis.

Ze luistert écht naar je, is persoonlijk en staat altijd voor je klaar. Ik kon eerlijk zijn over wat er in mijn hoofd omging en de voedingsschema’s werden hierop aangepast. Buiten de diëtiek hebben we ook gesproken over dingen accepteren en loslaten, wat een hele mooie aanvulling was!

De adviezen en gesprekken samen boden de persoonlijke begeleiding die ik op dat moment nodig had.


ROOS BOS Cliënt
Epke Zonderland Voor iedereen is goede voeding van belang voor de gezondheid en welbevinden. Zeker voor een topsporter is er een grote rol voor voeding weggelegd. Het mag duidelijk zijn dat een goede gezondheid en welbevinden voorwaarden zijn om goed te kunnen presteren.

Maar daarnaast heeft voeding ook direct invloed op de sport prestaties. Als er niet voldoende brandstof beschikbaar is voor de spieren dan is dit direct merkbaar. En bij een gebrek aan proteïnen zal het herstel niet optimaal zijn, wat een negatieve impact heeft op de volgende training.

Lees verderEPKE ZONDERLAND Olympisch kampioen
Sybout Wijma Op Sita haar prachtige eigen kooklocatie nam ze ons mee in een interessante workshop waarbij we niet alleen in aanraking gebracht werden met nieuwe reeds nog onbekende ingrediënten maar tevens ook met nieuwe kooktechniek ter bereiding hiervan. Dit alles gericht op een verantwoorde en gezonde maaltijd waarbij er rekening gehouden werd met de verdeling macronutriënten, voor topsporters zeer belangrijk!

hoofdcoach RTC Noord Atletiek

SYBOUT WIJMA

Maximale winst – puur en eerlijk eten

Mijn visie en passie is om mensen te laten ervaren dat puur en eerlijk eten maximale winst geeft. Maximale winst voor jezelf, je gezondheid en je doelen, maar ook voor de wereld om je heen vanuit een diep respect voor wat de natuur ons geeft.

Maar alles wel in de juiste balans, of zoals de Zweden het noemen: Lagom.


Meer over Lagom leven

Wat ik nog wilde vertellen...

Show more
sita-veenstra-soep

Recept van de maand november

Wist je dat eten uit het seizoen heel veel voordelen...
Lees verder
Show more
sportvoeding-pyramide

Winst met de Sportvoedingspiramide

In de afgelopen jaren heb ik heel wat enthousiaste en...
Lees verder
Show more
venkel

Recept van de maand september: Frisse venkelsalade

Eten uit het seizoen heeft heel veel voordelen. Het is...
Lees verder
... en laten zien.