Wil jij je dag sterk beginnen, zonder energiedips of snelle trek? Dit Fruitige Start-brood is een voedzaam en heerlijk alternatief voor de standaard boterham. Het zit vol goede voedingsstoffen en geeft je langdurig energie, zodat je de ochtend goed doorkomt.
Het mooie is: je maakt het wanneer je tijd voor hebt en je meerdere dagen altijd een gezonde, makkelijke optie klaarstaan. Geen haast, geen stress – gewoon een voedzaam ontbijt binnen handbereik.
Lekker uit het vuistje, maar ook heerlijk met vers fruit, een likje pindakaas of een dun laagje honing.
Ingrediënten voor ca 10 plakken:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Prak de bananen en meng met de eieren, kwark, agavesiroop en vanille-extract.
Meng in een andere kom speltmeel, bakpoeder, kaneel, amandelmeel en zout.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en roer tot een egaal beslag.
Hak de amandelen grof en snij het gedroogd fruit in stukjes. Spatel amandelen en gedroogd fruit vervolgens door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak 40-45 minuten in de oven.
Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Voedingswaarde per plak:
Kcal: 227 kcal
Eiwit: 7,4 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vet: 7 gram
Verzadigd vet: 0,6 gram
Vezels: 4,4 gram
Zout: 0,28 gram
Wil je dit ontbijtje liever helemaal vegan? Gebruik dan amandelmelk in plaats van kwark. Vervang de 2 eieren door 2 el lijnzaad en 6 el water. Stamp hiervoor de hele lijnzaad in een vijzel fijn en meng vervolgens met 6 el lauwwarm water en roer dit goed door elkaar. Laat dit zo’n 5 minuten staan voor gebruik en voeg het mengsel in het recept toe waar je de eieren toevoegt.
Lekker ite!
#maximalewinst #puureneerlijketen